smit mode
barendrecht

20230328 Etalage #5   Smit mode 008

Je ziet Marjo Karreman, filiaalmanager bij Smit Mode, stralen als klanten de dameswinkel van Smit Mode in Barendrecht binnenlopen. Marjo werkt inmiddels al 24 jaar bij de modezaak die tien vestigingen heeft in de Drechtsteden. “Wij werken echt samen. Als één familie.”

1965 – dat is het jaar waarin Smit Mode werd opgericht. De kinderen van het gezin Smit kregen toen al met de paplepel ingegoten wat klantenservice inhoudt. Zo brachten zij vroeger op de fiets kledingstukken naar klanten. Ook op latere leeftijd bleek mode een goede match: alle kinderen sloten zich aan bij het familiebedrijf.
“Inmiddels zijn Sijbrand en Heleen Smit samen het gezicht van Smit Mode”, vertelt Marjo. “Zij werken nauw samen met alle filialen.”

Een gezellig uitje
“Wij vinden het belangrijk dat een bezoek aan onze winkel voelt als een gezellig uitje. De koffie staat altijd klaar en enthousiaste medewerkers geven klanten eerlijk en vrijblijvend advies voor een passende outfit. Ben je op zoek naar één kledingstuk, dan ben je voor ons net zo belangrijk als iemand die honderden euro’s spendeert”. Dat is wel te merken, want zelfs tijdens het interview werd iedere klant die binnenstapt persoonlijk begroet door Marjo en haar collega’s. 

20230328 Etalage #5   Smit mode 038

Met de tijd mee
“Jong en oud kan slagen bij Smit Mode”, vertelt Marjo. “De merken die wij verkopen zijn voor iedereen. De tendens is veranderd; een merk is niet meer gerelateerd aan een leeftijd of type persoon. Daardoor is het aanbod groter geworden. We hebben een ruime collectie voor mode geïnteresseerde vrouwen en mannen, van casual, comfortabel tot gekleed stijlvol.” De kleding in de winkel hangt op kleur, merk en set. Klanten worden geïnspireerd en kunnen in één keer een hele outfit shoppen of juist combineren met items die er vlakbij hangen. 

Klantbeleving staat centraal
Smit mode is zowel online als offline te bezoeken. “Met ‘shop de look’ foto’s,
events en ons magazine inspireren wij klanten. Klanten die op zoek zijn naar nog persoonlijker contact kunnen via de website een afspraak inplannen. Voor klanten die de winkel regelmatig bezoeken hebben wij een klantenkaart waarmee zij punten sparen voor korting en gratis gebruik kunnen maken van de coupeuse. Bovendien vinden we het leuk om klanten te verrassen. Zo ontvangen zij op hun verjaardag een persoonlijke kortingscode. De klant staat altijd centraal in alle opzichten. Dat maakt ons uniek.”

20230328 Etalage #5   Smit mode 006

Trend: Matching pakken
De trend voor dames dit seizoen zijn matching pakken in felle kleuren.

Smit Mode
Middenbaan 51 en 77-B
Barendrecht

instagram.com/smitmode
www.smitmode.nl