Michèlle's sweets
rhoon

20230331 Etalage #5   Taarten   Michelle 048

“Hoe zijn jullie bij mij terecht gekomen?” Michelle ontvangt ons enthousiast aan de Essendijk in Rhoon. We kijken elkaar aan en moeten bekennen dat het ‘gewoon’ via via was. Gek is dat ook niet, want Michelle plaatst geen grote advertenties in de krant en zit niet midden in een winkelstraat. Het is ook niet nodig. Michelle’s Sweets loopt geweldig en klanten komen inmiddels overal vandaan. Wij snappen wel waarom. 

We spreken vaak van een uit de hand gelopen hobby, maar Michelle is daar direct al heel duidelijk in. “Dit is voor mij nooit hobbymatig geweest. Je moet een keuze maken wanneer je van school gaat. Eerst wilde ik bloemiste worden, maar dit bleek niet mijn ding te zijn. Toen dacht ik aan fotografie, maar er werd al vrij snel een probleem gemaakt van mijn beperking. Bij de bakkersschool ging dit niet anders, maar door middel van twee meeloopdagen ben ik toegelaten.” Michelle mist sinds haar geboorte haar rechter onderarm wat soms dingen lastiger maakt, maar ze deinst nergens voor terug. 

20230331 Etalage #5   Taarten   Michelle 028

In 2015 startte ze met de vierjarige bakkersopleiding en in 2018 werd Michelle’s Sweets al in het leven geroepen. School en werk combineren was vermoeiend,
maar met haar doorzettingsvermogen wist Michelle haar diploma te behalen.
“In de eerste 3 jaar was en zo af en toe een taart wat helemaal prima was, maar inmiddels zit ik op 8 a 9 taarten per week! Het is leuk om te merken hoe mensen bij mij terecht komen en met wat voor ideeën ze komen. Een Minion 3D taart, Bruiloftstaart, een frikandel speciaal of 1.000 cupcakes. Ik ben een bakker, maar noem het zelf vooral een cake designer.” 

Inmiddels telt Michelle op TikTok ruim 23.000 volgers en ook op de andere socials doet ze het goed. “Mensen vinden het leuk om te zien, maar ook interessant vanwege mijn arm. Daar krijg ik dan ook met regelmaat vragen over. Ik vind dat geen enkel probleem. Ik geef eerlijk toe dat als ik iemand met een beperking zie soms ook omkijk. Dat zit toch in ons.”

20230331 Etalage #5   Taarten   Michelle 043