EDITIE 4 - najaar 2022

In de vierde editie tref je het indrukwekkende verhaal van Evelien Lighthart, die alles rondom uitvaartbegeleiding bespreekbaar maakt, kijken we binnen bij proefcentrum Van Gelder en geven we je de leukste shoptips en uitstapjes voor de kerstdagen.

"Het hoeft liever niet te veel over mijzelf te gaan, maar als het positief bijdraagt aan de organisaties waar ik voor werk is dat altijd mooi." Lees het interview met vrijwilliger David Vogel.

Anne-Claire droeg vanwege haar christelijk reformatische achtergrond altijd jurken of rokken. Maar ze vond dat er weinig leuke keuze was. Nu heeft ze een schitterende winkel in Barendrecht.

Donna is handig, creatief en loopt over van de ideëen. Zo heeft zij een cursus gevolgd en haar eigen croco muur gestuuct. Dit werkt zo goed, dat zij nu een eigen onderneming heeft.

Een onverwachts bezoek van familie, schoonouders die je liever niet het hele weekend in huis hebt of een verbouwing. Allemaal goede redenen om te overnachten in een Bed & Breakfast in eigen dorp.

Het proefcentrum van Gelder is er om te laten zien wat je allemaal kunt doen met gezonde producten. "We vertellen graag ons verhaal in de hoop anderen te inspireren."

Something Blue is de enige bruidswinkel in de BAR-gemeente. Eigenaresse Jessica maakt van elke afspraak een echte beleving. "Ik weet hoe je het mensen naar hun zin maakt".

EDITIE 3 - voorjaar 2022

In de derde editie tref je het indrukwekkende verhaal van Marjon de Vries die Stichting Bram opstartte, kijken we binnen in een huis in Ridderkerk en geven we je de leukste shoptips uit onze buurt.

"Goedemorgen dames en heren... dat mogen rondroepen in een volle coupé vind ik een machtig gevoel." Lees het interview met NS hoofdconducteur Ruben uit Barendrecht.

Conceptbedenker en haarstyliste Amanda legt de lat graag hoog. "Met de Oude Apotheek wil ik een plek creëren waar beleving voorop staat."

Heleen weet als interieurstylist hoe je van een huis een thuis maakt. Dit deed zij ook in haar eigen jaren 70 woning in Ridderkerk Drievliet, met een spannende mix van nieuw en vintage.

De Blauwe Verbinding is een 15 km lange waterweg van Rotterdam, via Rhoon naar Barendrecht. Je ervaart hem op z'n mooist met de kano.

Als je kinderen het naar hun zin hebben in de horeca, heb je als (groot)ouder ook net iets meer rust voor je maaltijd of kop koffie. Daarom 5x kindvriendelijke horeca voor je op een rijtje.

Patricia en Raymond hebben woon- en cadeauwinkel Stolen Concept. "Ik leef hier in mijn droomwinkel."

EDITIE 2 - najaar 2021

In de tweede editie tref je verhalen van een Paralympisch zwemkampioen, een Barendrechtse bierbrouwerij en krijg je uittips voor een kerstvakantie met (klein)kinderen. 

"Ik vond op gevoel de slaapkamer van mijn ouders."

Rogier Dorsman was nog maar 12 jaar oud toen hij zeer slechtziend werd. Dit jaar won hij drie keer goud op de Paralymische Spelen. 

Op stap, shoptips en workshops voor kinderen

Shop- en uittips voor grote en kleine kinderen. Van een dreumesvoorstelling in Theater het Kruispunt tot workshops voor tieners via Facet.

Binnenkijken in de Prins Bernhardstraat Barendrecht

"In de onderduikkelder lag nog een matras. Ik kon het niet weggooien," vertelt Roby over hun huis uit 1932.

De Rhoonse Grienden

Grote delen van de Rhoonse Grienden staan twee keer per etmaal on der water. Hierdoor kun je bijzondere dieren en planten ontdekken.

Barendrechtse bierbrouwer

Michael en Willem kochten het boek Bierbrouwen voor Dummies, struinden internet af naar de werkwijze en recepten en begonnen hun eigen brouwerij.

Elke woensdag heen en weer naar Parijs

"Je moet nooit denken dat je er bent. Je kunt zo weer naar beneden zakken," vertelt Diane van Chica's mode over haar goedlopende damesmodezaak.

EDITIE 1 - voorjaar 2021

In deze eerste editie startte we met verhalen van een lokale wereldkampioen bakken, een horeca-onderneemster die haar droom verwezenlijkt in coronatijd en een familie die al dertien pleegkinderen in huis nam. Maar je leest ook waar je goede koffie haalt, wie je planten kan oplappen en waar je de mooiste mode-items haalt. 

"Zodra de telefoon gaat houd ik van het kind."

Petra en Riens hebben drie
biologische kinderen en twee pleegkinderen. “Ik snap niet waarom mensen ons zo bijzonder vinden. Wij zijn een doodnormaal gezin.” 

Ondernemers die kleur geven aan de regio

Iedereen is uniek op zijn of haar manier. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je ook onderscheidend bent met je onderneming? Wij mochten 3 ondernemers interviewen.

Het Kruideniertje
in Barendrecht

Van kruidenier, naar kapper, naar brocante winkel, naar woning. Een pand waar veel mensen binnen zijn geweest en een flinke geschiedenis heeft. De Dorpsstraat in Barendrecht

De Buytenhof
in Rhoon

Op boerderij de Buytenhof waan je je even op vakantie. Doe een wandeling door deappelboomgaard en pluk je 
eigen boeket in de pluktuin.

Klassiek met
een moderne twist

Een restaurant, bistro en partycentrum in één. De Wevershoeve is veelzijdig 
en is voor zowel een avondje dineren als een bruiloftsfeest een aanrader. 

Uit- en 
thuistips

Iedere editie nemen we interessante uit en thuis tips op. Benieuwd waar we in de eerste editie aandacht voor hebben? Bekijk de pagina hieronder.